Συντομογραφία

SMART NETS

Τίτλος

Signal MAnagement in Real Time for urban traffic NETworkS

Πρόγραμμα

Information Society Technologies

Αρ. Συμβολαίου

IST-2000-28090

Αρχή: 1/6/2001 Τέλος: 30/11/2003
Διάρκεια 30 μήνες

Οικονομικά Στοιχεία

Συνολικός Προϋπολογισμός

2.008.726 €
Προϋπολογισμός του Πολυτεχνείου Κρήτης 429.678 €

http://www.smartnets_napier.ac.uk

Περιγραφή

Λέξεις Κλειδιά
urban traffic control, optimal control, linear-quadratic regulators, TUC

Περίληψη
Ο σκοπός του προγράμματος SMART NETS είναι να βελτιώσει τη διεθνή τεχνολογία αιχμής αναφορικά με τον έλεγχο, σε πραγματικό χρόνο, αστικής κυκλοφοριακής ροής, μέσω της εφαρμογής, επίδειξης και αξιολόγησης της στρατηγικής ελέγχου νέας γενιάς TUC (Traffic-responsive Urban Control). H TUC αναπτύσσεται στο Εργαστήριο Δυναμικών Συστημάτων και Προσομοίωσης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Χρησιμοποιεί προηγμένες μεθόδους αυτομάτου ελέγχου που μπορεί να οδηγήσουν σε βελτιώσεις της τάξης του 40% αναφορικά με το χρόνο ταξιδίου σε σύγκριση με χρονικά μη μεταβαλλόμενα πλάνα ελέγχου υπό κορεσμένη κυκλοφοριακή ροή. Μειώνονται, έτσι, οι κυκλοφοριακές συμφορήσεις και αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής στις Ευρωπαϊκές πόλεις.

Το πρώτο στάδιο στο SMART NETS είναι η συνέχιση της ανάπτυξης της TUC, η οποία επετεύχθη σε παλαιότερη έρευνα, με τον περαιτέρω σχεδιασμό, τη δοκιμή και τη συμπερίληψη προτεραιότητας των μέσων μαζικής μεταφοράς στη στρατηγική.

Το στάδιο αυτό θα ακολουθηθεί από την πρακτική εφαρμογή και δοκιμή της στρατηγικής στα τρία πεδία του προγράμματος, δηλαδή τις πόλεις Χανιά, Σαουθάμπτον (Αγγλία) και Μόναχο (Γερμανία). Έτσι θα επιδειχθούν η ευρύτητα και η ευκολία εφαρμογής της.

Τέλος θα υπάρξουν επιτόπιες (in situ) επιδείξεις της στρατηγικής, οι οποίες θα επιτρέψουν την αξιολόγησή της τόσο μέσω σύγκρισης με τις εκάστοτε υπάρχουσες μεθόδους ελέγχου σε κάθε πεδίο, όσο και με τη σύγκριση της λειτουργίας μεταξύ των πεδίων.

Η εκτελούμενη εργασία και τα σχετικά αποτελέσματα του SMΑRT NETS παρακολουθούνται στενά από τους φορείς ελέγχου αστικής κυκλοφορίας των εξής δέκα πόλεων: Αθήνα, Μπέλφαστ, Μπιαλιστόκ, Κοπεγχάγη, Κορκ, Γλασκώβη, Γκράτς, Λονδίνο, Παρίσι και Πράγα, οι οποίες έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για τη συγκεκριμένη έρευνα και ανάπτυξη, και έχουν σχηματίσει την ομάδα χρηστών του SMART NETS.

 

Συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα SMART NETS


Transport Research Institute Napier University (UK)
Project Co-ordinator


Technical University of Crete (TUC)


Municipality of Chania (Greece)


Siemens AE Electrotechnical Projects and Products (Greece)


Southampton City Council (UK)


Siemens Traffic (UK)


TRG, University of Southampton (UK)


Gevas Software(Germany)


Landeshauptstadt Munich,Kreisverwaltungsreferat (Germany)

TransVer GmbH (Germany)