tuclogo.gif (9701 bytes)

 

Εργαστήριο Δυναμικών Συστημάτων και Προσομοίωσης

Γενικές Πληροφορίες

Επιστροφή

Home Page

© DSSL@TUC

 

Βασικές Πληροφορίες

Το Πολυτεχνείο Κρήτης, το δεύτερο Τεχνολογικό Ίδρυμα της χώρας, ιδρύθηκε το 1977 στα Χανιά και δέχτηκε τους πρώτους φοιτητές τον Οκτώβριο του 1984. Στόχος του είναι η εκπαίδευση μηχανικών σε παλαιές και νέες ειδικότητες, η ανάπτυξη έρευνας σε προηγμένες τεχνολογίες καθώς και η στενή συνεργασία με τις βιομηχανικές και λοιπές παραγωγικές μονάδες της χώρας. Το Πολυτεχνείο Κρήτης έχει δώσει μεγάλη έμφαση στη διεξαγωγή της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας και στη σύνδεσή της με την παραγωγή. Η έρευνα στην οποία συμμετέχει το διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό καθώς και μεταπτυχιακοί φοιτητές, διεξάγεται στα πάνω από 70 σύγχρονα εξοπλισμένα ερευνητικά εργαστήρια του Ιδρύματος καθώς και στα συνεργαζόμενα ερευνητικά ινστιτούτα.

Papageorg5.bmp (380398 bytes)

Το Εργαστήριο Δυναμικών Συστημάτων και Προσομοίωσης ανήκει στον Τομέα Επιστήμης Αποφάσεων του Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Ιδρύθηκε το 1988 και λειτουργεί σύμφωνα με το ΠΔ 119/88, με πρώτο διευθυντή τον Καθ. Μιχαήλ Ν. Κατεχάκη που φρόντισε για τον προηγμένο (για την εποχή) αρχικό υπολογιστικό εξοπλισμό του. Μετά την αποχώρησή του το 1992, καθήκοντα διευθυντού ανέλαβε ο Επίκ. Καθ. Κωνσταντίνος Μηλολιδάκης, τον οποίο διαδέχθηκε το 1994 ο Καθ. Μάρκος Παπαγεωργίου. Από το 2021, διευθυντής του Εργαστηρίου είναι ο Καθ. Ιωάννης Παπαμιχαήλ. Το Εργαστήριο προσφέρει τόσο προπτυχιακά όσο και μεταπτυχιακά μαθήματα και στελεχώνεται από 15 περίπου μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες, ερευνητές και καθηγητές. Το Εργαστήριο χαίρει διεθνούς φήμης χάρη στις εργασίες του, την ανάπτυξη προηγμένων εργαλείων κυκλοφοριακής μοντελοποίησης και ελέγχου, και την εφαρμογή τους σε διάφορα μέρη εντός και εκτός Ευρώπης. Επίσης, αποκόμισε σημαντική εμπειρία αναφορικά με την υλοποίηση σε πραγματικές συνθήκες, δοκιμή και αξιολόγηση των τεχνικών και εργαλείων του μέσω της συμμετοχής του στην εκτέλεση πολλών Ελληνικών, Ευρωπαϊκών και διεθνών έργων έρευνας και ανάπτυξης, με κορυφαίες επιτυχίες τα ERC Advanced Investigator Grants TRAMAN21 (2013-2018) και TrafficFluid (2019-2024). Πρώην μέλη του Εργαστηρίου κατέχουν σημαντικές θέσεις σε Πανεπιστήμια και εταιρείες ανά τον κόσμο. Τα έργα τα οποία αναλαμβάνει το Εργαστήριο εκτελούνται στις σύγχρονα εξοπλισμένες εγκαταστάσεις του οι οποίες συνεχώς αναβαθμίζονται και επεκτείνονται.

Η παρούσα ιστοσελίδα περιγράφει συνοπτικά τις σημαντικότερες διδακτικές, ερευνητικές και άλλες δραστηριότητες του εργαστηρίου κατά τα έτη 1994-2021.

 

 

[ Γενικές Πληροφορίες ] Προσωπικό ] Μηχαν/φικός Εξοπλισμός ] Διδασκαλία ] Έρευνα ] Ερευνητικά Συμβόλαια ] Άλλες Δραστηριότητες ] Δημοσιεύσεις ] Επιστημονικές Ομιλίες ] Βραβεία ] Ανακοινώσεις ]

Αρχική Feedback Περιεχόμενα Αναζήτηση

Για παρατηρήσεις σχετικά με αυτόν τον ιστότοπο στείλτε e-mail στον  web_admin .
Copyright © Εργαστήριο Δυναμικών Συστημάτων & Προσομοίωσης
Τελευταία Προσαρμογή : Μάρτιος 2021